loader image

Tretman koji je svijet kose okrenuo naopačke: Upoznajte K18!

Biste li nam vjerovali ako vam kažemo da je potpuna obnova ekstremno oštećene (čitaj: uništene) kose zapravo moguća u gotovo samo četiri minute?

I da je frizerski svijet u posljednjih godinu dana uzdrmao brend koji nudi praktično dva proizvoda, dovoljno moćna da pred njima poklekne i slavna Khloe Kardashian, poznata po zavidnim, raskošnim uvojcima vanzemaljske ljepote?

Frizerima, ali i svima onima kojima je kosa otprilike jednako važna kao i biblijskom junaku Samsonu, Frizerland ponosno predstavlja revolucionarno otkriće za kosu – K18 Biommetric Hairscience.

 

Ovo novorođenče koje je iznjedrila najnovija tehnologija u svijetu kose, posebno je od samog svojeg ‘rođenja’. Naime, K18 nije nastao u laboratoriju poput većine proizvoda za kosu, već je stvoren računalnim putem.

Nakon desetljeća istraživanja cijelog keratinskog genoma koji čini ljudsku kosu, Suveen Sahib, suosnivač K18 Biomimetic Hairscience, u suradnji s vrhunskim europskim znanstvenikom iz područja bio inženjeringa, profesorom Arturom Cavaco–Paulom, došao je do zapanjujućih rezultata i “Heureka momenta”, koji su ih doveli do otkrića peptida koji se posebice izdvojio sa svojom gotovo čarobnom moći da vrati oštećenu kosu u njezino izvorno, mladenačko stanje. Danas je taj peptid poznat kao patentirani K18 Peptide™.

Ovaj peptid prodire u središte svake oštećene vlasi te zahvaljujući svojoj savršenoj veličini i strukturi, povezuje prekinute lance i obnavlja disulfidne veze. Kosa je time obnovljena i vraćena joj je snaga, mekoća, glatkost i lepršavost.

K18 Hair dolazi u dva oblika – kao maska za kosu i kao sprej.

Oba proizvoda iznimno su jednostavna za korištenje. Nakon pranja šamponom, bez upotrebe regeneratora, na još uvijek vlažnu kosu (kratko prosušenu ručnikom) nanosi se vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu , potom se čeka 4 minute kako bi sastojci počeli djelovati. Nakon isteka 4 minute, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je namijenjena za profesionalnu i kućnu upotrebu, dok se u salonu ona kombinira sa sprejom. Tu je postupak sličan prethodnom, osim što se sprej nanosi na vlažnu kosu prije samog tretmana.

 

K18 Hair dobitnik je brojnih nagrada za izvrsnost, od kojih se ističu Elle 2020 Future of Beauty Awards, kada je proglašen jednim od najuzbudljivijih i najinovativnijih proizvoda u kategoriji proizvoda za kosu, potom The Refinery29 Beauty Innovator Award, te New Beauty Innovation Award Winner, kao pobjednik na području inovacija.

Obožavaju ga priznati frizeri i stilisti, no i brojni svjetskih celebrityji, među kojima je Khloe Kardashian. „Kosa mi je bila jako oštećena od silnih kemijskih tretmana, kada mi je stilist preporučio ovu masku – koja mi je doslovno oživjela kosu” – oduševljeno je napisala na svom Twitter profilu, gdje je također izjavila kako je doslovce “opsjednuta” ovim kultnim proizvodom.

 

 

U slobodnoj prodaji, leave-in masku za kućnu upotrebu u dva različita pakiranja svi zainteresirani kupci mogu pronaći u Frizerland poslovnicama kao i na web shopu, dok masku i mist za profesionalno korištenje u salonu frizeri mogu poručiti putem Frizerland posrednika/ komercijalista.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)